8-10 Yaş Atölyeler

8-10 Yaş Atölyelerde Neler Yapıyoruz?

8-10 Yaş çocuklarımız için bir yarıyılı tamamlayarak Maker Çocuk Pro programına geçişi sağlayacak atölyeler kurguladık. bu atölyelerden gelecek yetkinliklerle çocuklarımız projeler yapmaya başlayabilecek. Aşağıdaki atölye başlıklarının her biri aylık olarak düzenlenir. Sayfanın altında atölye programları aylık takvimi ve detaylı program içeriğini bulabilirsiniz.

Atölye ortamımız hakkında fikir edinmek isterseniz şu videoyu izleyebilirsiniz

Aylık plan 3 hafta boyunca atölye 4. hafta yapılanların pekiştirildiği sunum şeklindedir. Cumartesi veya Pazar günü kayıt yapılabilen atölyeler birbirlerinin tekrarı olduğu için birini kaçıran diğer gün gelerek telafi edebilecektir. Atölye süresi 3 hafta x 2,5 saat + 4. hafta sunum şeklinde gerçekleşir. Dönemlik kayıt 13-14 Hazirana kadar olan dönemi kapsar. Aşağıdaki tablonun altında program detaylarını da bulabilirsiniz.

Atölye Takvimi (saat-gün-ay)

8-10 Yaş Atölyeler

Atölyeye gelinen saat aralığı belirlendikten sonra amaç 3d tasarım – kodlama ve Elektronik atölyelerinin 3 ü de tamamlanarak Maker Çocuk Proya geçiş hakkı kazanılmasıdır.

Peki bu atölyelerde neler var:

Kodlama

Şimdi Kodlama vakti! Oyun oynamaktan sıkılmadın mı? Peki kendi oyununu kodlayabileceğini söylesem! Bu ay kendi oyunlarımızı hatta müzik aletlerimizi kodluyor, oyunlarımız için konsollar üretiyoruz ve bunu yaparken bol bol öğrenip, bol bol eğleniyoruz.

  1. Hafta: Scratch ile tanışıyoruz. Problem çözme becerilerimizi geliştirerek ilk oyunumuzu kodlamaya başlıyoruz.
  2. Hafta: Öğrendiklerimizi pekiştiriyor daha güzel öğrenmek için daha zor projelerle çalışıyoruz. Yeni oyunlar kodluyoruz.
  3. Hafta: Oyun hamurlarından oyun konsolları yapıyor, kendi oyunlarımızı oynuyoruz, müzik aletleri yapıp, kodluyoruz şarkılar üretiyoruz.
  4. Hafta: Sunum vakti! Hazır ol bu sunum diğerlerine pek benzemiyor. İçinde; oyunlar, müzik aletleri, oyun konsolları var ve tabiki kodlar havada uçuşuyor.

Elektronik

Robotlar, bilgisayarlar, uzaktan kumandalı oyuncaklar nasıl çalışıyor? Bizi nasıl görüp duyuyor? Eminim bu sorular senin de aklına gelmiştir. Bu ay bu sorulara cevap bulmak için elektronik devreler kurup robotları anlamaya çalışıyoruz. Unutma ilerde sende bir MÇ Pro olup kendi robotunu yapabilirsin 🙂

  1. Hafta: Temel elektronik devre elemanlarını ve S4A programını tanıyarak ilk örneğimizi yapıyoruz.
  2. Hafta: Bilgisayarlar ve robotlar gibi akıllı cihazlar haberleşmek için iki mantık kullanır; Dijital ve Analog mantık. Bu mantıkların ne olduğunu öğrenip yeni devre elemanları tanıyoruz. Öğrendiklerimizi pekiştirmek için uygulamalar yapıyoruz.
  3. Hafta: Öğrendiklerimizi pekiştirme vakti! Öğrendiklerimizi kullanarak zor bir uygulama üzerinde çalışıp kendi devrelerimizi kuruyoruz, kodluyoruz ve akıllı hale getiriyoruz.
  4. Hafta: Şaşırmaya hazır mısın? Bu sunumda mükemmel şeyler bizi bekliyor!

3D Tasarım

Çizdiklerinin kağıtta kalması seninde canını sıkıyor mu? Eğer sorumun cevabı evetse sana güzel bir haberim var! Bu ay çizdiğimiz her şey 3 boyutlu olacak yani onlara dokunabileceğiz. İlham veren tasarımlarla herkesi şaşırtıp hayallerimizi ellerimizle tutacağız.

  1. Hafta: Haftaya 3 boyut nedir sorusunun cevabını bularak başlıyoruz, sonrasında; 3 boyutlu yazıcıları tanıyıp baskı almayı öğreniyoruz. Son olarak – benim en sevdiğim kısım – hayallerimizi çizmek için Tinkercad sitesiyle tanışıyoruz.
  2. Hafta: 3 Boyutlu çizimlerimizi geliştirmek için alıştırmalar yapıyoruz eksiklerimizi görüp tamamlıyoruz.
  3. Hafta: Artık güzel bir tasarım yapmanın vakti geldi. Bu hafta kendi belirlediğimiz bir şeyi – bir oyuncak veya çizgi film karakteri olabilir tamamen bize kalmış – tasarlıyoruz ve baskıya veriyoruz.
  4. Hafta: Haftalarca çalışıp didindik ve hayalimizdeki şeyi tasarladık, artık bunu sunma vakti! Bu sunumda hayal gücümüzü sunuyoruz 🙂

Aynı temel bilgiler Programı 2. dönem de devam etmektedir. İlk dönemi tamamlayanlar 2. dönem Maker Çocuk Pro Programına devam edebilirler

Çocuklarımızın atölye kaydı Aylık Dönemlik Yıllık olarak üç şekilde olabiliyor. Yıllık kayıtlar 2. dönem Maker Çocuk Pro programına geçerler.

Sık Sorulan Sorular

Bir atölye haftada 1 gün mü?

Evet. Atölye haftada bir gün, diğer gün tekrarı var. Eğer kayıt olduğunuzda tercih ettiğiniz günü kaçırırsanız diğer gün tamamlama imkanı olması için böyle bir sitem geliştirdik

Atölye kaydı o ay gerçekleşen 2 atölyeden birine mi yapılıyor?

Evet. Seçtiğiniz bir atölyeye katılabilirsiniz. Zaten ikinci atölyeye katılım çocuklarımız için de ağır gelebilir. Bazı çocuklar nadiren 2 atölyeye de kayıt olup katılabiliyor ama genel olarak tavsiye etmiyoruz

Oğlum/kızım bunu sever mi bilemiyorum. Önceden ortamı/atölyeleri deneyimleme imkanı var mı?

Evet. Atölyelerin çıktılarını da sergilediğimiz kullandığımız çeşitli ekipmanları deneyimlettiğimiz bir ücretsiz panayır gününü her ay 1-2 gün düzenlemeye çalışıyoruz. (Eylül Ayında altı gün ücretsiz Maker Panayırı düzenledik.) bunlara katılarak hem çocuğunuzun konuya ilgisini anlayabilir hem de neler yaptığımız hakkında bilgi edinebilirsiniz. Eğer panayırları kaçırırsanız haftaiçi atölyemizi çocuğunuzla ziyaret edebilirsiniz.

Etkinliklerimizden İlk Siz Haberdar Olun!

Email listemize kayıt olarak etkinliklerimizden ve duyurularımızdan ilk siz haberdar olabilirsiniz.

Başaralı bir şekilde abone oldunuz.

×